Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


szöcske:

A szöcske az egész világon megtalálható. Zöld színe segít  az ellenség elöli bújdoásban. Erös hársó ugrólábai segítik magasra repíteni ugrás közben. Kisebb rovarokkal táplálkozik. Kb 1-5 cm ig nöhet,.

Párducteknős:A leopárd másnéven párducteknős dél -afrikában él.Kedveli a nedvs páradús éghajlatot. Kb.100 évig él. 60 cm hosszú.Egy alkalommal 40 ,50 tojást  rak le. Kedvenc eleségei:varjúháj, gyümölcsök, főtttojás, uborka

Nílusi krokodél:

Hatalmas testű hüllő.
Testének alakja a fürge gyíkéhoz hasonló. Ivadékaik is akkorák, mint a nálunk élő legnagyobb gyíkok.
A krokodilok hosszú életük alatt átlagban 4-6 méteres óriásokká nőnek, de előfordul közöttük 10 méteres is.
Testüket pikkelyek, szarupajzsok és csontos pajzsok fedik. Ezek páncélt alkotnak rajtuk, ezért nevezik a krokodilokat páncélos hüllőknek.
A testtömege 750 kg is lehet. Halakkal, kisebb-nagyobb emlősállatokkal, mocsári és vízi madarakkal táplálkoznak . Afrika melegvizű folyópartjain, a tavaknál, víz alatti mélyedésekben él.

Zöld levelibéka:

Nem igazi hobbiállat, mégis minden családban előfordul egy-egy. A kert egyik állandó lakójáról, a zöld levelibékáról sokan hiszik, hogy árt a növényeknek. Pedig ez az ártatlan smaragdzöld teremtény csak néhány póknak és egyéb ízeltlábúnak okoz fejfájást. A zöld levelibéka (Hyla arborea, European tree frog) egész Európában elterjedt, kivéve Nagy-Britanniát és Franciaország déli részét, ahol nem igazán érzi jól magát. Magyarországon is egyre többel találkozhatunk; ellene véteni tilos, hiszen védett faj!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szerencsés pénz

(Szerencséspénz, 2010.07.03 10:21)

Keress naponta akár 100 euró-t, próbáld ki ingyen! http://szerencsespenz.c8.hu

aros276

(botos eszter, 2010.02.28 10:56)

A POLIP HALAKRA VADASZIK.
A TENGERI CSIKO VIZI FUVEL TAPLALKOZIK.


Malacnevelde

(Szabina, 2008.06.09 15:57)

Szia!

Azt szeretném megtudni, hogy lehet malacot csinálni?

Csak ha küldenek meghívót? Vagy mi?

Válaszodat a nyanyinya@citromail.hu -ra várom